Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 12-11-2008 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Op dit moment is het op de meeste plaatsen nog helder, maar in de vroege ochtend kan er lokaal wat lage bewolking voorkomen. In het noordwestelijk kustgebied is het al bewolkt en in het Waddengebied valt lokaal buiige regen. Deze breiden zich langzaam zuidwaarts uit. Later gaan gepaard met hagel en onweer. Het wordt een graad of 10. De matige, 4, aan zee krachtige, zuidwestenwind, 6 Bft., draait in de loop van de dag naar west tot noordwest en neemt boven land af tot zwak tot matig, 3-4 Bft.. Het weercijfer komt tot een 6.

In de nacht van woensdag op donderdag is er aan de kust nog een enkele bui. De temperatuur daalt landinwaarts naar ongeveer 3 graden. Plaatselijk vormt zich mist of lage bewolking. De wind blijft aan de kust noordwest, maar draait boven land naar zuidwest en is zwak, 2-3 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een sturend laag, 00 UTC boven Forties trekt oostwaarts en vult geleidelijk op. Een zuidwestelijke stroming voert in onze omgeving polaire lucht aan. De langgolvige trog, met daarin de oude OCCL ligt woensdagmiddag om 12 UTC boven onze westkust. Een warmtefront van een laag, vrijdag 00 UTC ten zuidwesten van IJsland ligt vrijdag 00 UTC langs ongeveer 2 OL.

We hebben tot en met de eerste helft van de volgende week te maken met een meanderende westelijke stroming waarbij grootschalige ruggen en troggen elkaar afwisselen. Een lagedrukgebied op de Noordzee trekt oostwaarts en vult op. De hoogtetrog passeert woensdag ons land. Vanuit de hoogtetrog snoert zich vervolgens een laag af in zuidelijke richting. Donderdag en vrijdag hebben we tijdelijk te maken met een uitloper van een hoog op de Atlantische Oceaan, deze trekt zuidoostwaarts over het land. Vrijdag passeert een zwak warmtefront, zondag 16 november passeert dan het koufront van een volgend lagedrukgebied dat over de noordelijke Atlantische Oceaan oostwaarts trekt. In de eerste helft van de volgende week trekt een hoog van de Oceaan naar West-Frankrijk, terwijl een actieve depressie van IJsland naar Noord-Scandinavië trekt. Een randstoring trekt dan over Noorwegen oostzuidoostwaarts waarbij wij in een brede warme sector zitten. Daarna neemt de amplitude van de lange golven toe en wordt de stroming noordwestelijk. Het koufront passeert ons donderdag 20 november.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen komen we tijdelijk onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog. Het is half tot zwaar bewolkt en krijgen we zon af en toe te zien. Het blijft op de meeste plaatsen droog en de temperatuur loopt in de middag op naar zo'n 10 graden. De wind wordt ook langs de kust zuidwest, zwak tot matig. 2-3 Bft.. Het weercijfer komt dan tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met maandag:

Vrijdag en een groot deel van het weekend zit Nederland ingeklemd tussen lage druk ten noorden en hoge druk ten zuiden van het land. De ons welbekende westelijke stroming voert onafgebroken zachte lucht aan. De middagtemperatuur komt overdag op ongeveer 13 graden te liggen, gedurende de nacht zakt het kwik naar gemiddeld 7 graden. Zondagmiddag trekt de wind aan, het weerbeeld blijft evenwel zacht en wisselvallig.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

In het algemeen wisselvallig weer met temperaturen rond of boven normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.