Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 10-11-2008 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Het blijft vandaag vrijwel overal bewolkt. De regen valt in de ochtend waarschijnlijk vooral in de zuidoostelijke en oostelijke helft van het land, terwijl elders een enkele bui kan vallen. In de middag en avond gaat het in het gehele land weer regenen. De zuid tot zuidwestenwind neemt eerst af tot matig, kracht 4, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig of hard, 6 tot 7 Bft. Tegen de avond neemt de zuidelijke wind weer flink toe. Aan zee gaat het opnieuw stormachtig waaien, windkracht 8. De middagtemperatuur wordt maandag zo'n 13 graden. In de vroege ochtend en vanavond kunnen er in het kustgebied zware windstoten tot 70 a 90 km/uur voorkomen. Het weercijfer komt niet verder dan een 3.

Gedurende de nacht van maandag op dinsdag regent het nu en dan flink. De wind neemt wat af en draait naar zuidwest. Het minimum ligt rond 11 graden.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Net ten noordwesten van Schotland ligt een diepe depressie. Een randstoring bij de zuidkust van Noorwegen trekt naar het noorden weg. Het bijbehorende koufront blijft boven het land slepen en trekt vanmiddag weer naar het noorden. Zuidwest van Ierland, bij de linkeruitgangsgebied van een krachtige jet kwam gisteren een frontale golf tot ontwikkeling. Deze golf ligt vanmiddag om 13 UTC boven het zuiden van Engeland, trekt verder naar het noordoosten en ligt vanavond laat boven Denemarken. Rond middernacht passeert het koufront. Dinsdag trekt het laag bij Schotland in de richting van Denemarken.

Lagedrukgebied nabij Schotland trekt al opvullend richting Zuid-Scandinavië. Vanuit het Azoren hoog bouwt zich een zwakke rug van hoge druk op richting de Noorse Zee. Deze rug trekt naar het zuiden en ligt in het weekend zuidwest-noordoost georiënteerd boven ons land. Na het weekend ontwikkelt zich ter hoogte van Bretagne een nieuwe kern van hoge druk.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag overheerst de bewolking en zijn er enkele buien, er is daarbij kans op onweer. De middagtemperatuur wordt ongeveer 13 graden. De wind is zuidwest en matig, 4, aan zee en op het IJsselmeer waait het krachtig of hard, 6-7, mogelijk stormachtig, 8 Bft. Het weercijfer ligt dan rond de 4 of een magere 5.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met zaterdag:

Woensdag blijft het regenachtig. Maar het is niet grijs en grauw. De zon schijnt geregeld tussen de buien door. Er waait een matige westelijke tot noordwestelijke wind. De temperatuur ligt tussen de 7 en 10 graden.

Ook de dagen erna is wisselvallig. Het is bewolkt en er komen geregeld buien voor. De maximumtemperaturen liggen rond de 10 graden.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Licht wisselvallig, maar rustig herfstweer met voor de tijd van het jaar normale temperaturen.

Meteo Delfzijl - G. Molema.