Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 08-10-2008 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Bewolking en af en toe regen of motregen bepalen het weerbeeld. In de loop van de ochtend trekt de regen langzaam naar het oosten weg en breekt de bewolking vooral in het westen. Een enkele bui blijft in de middag en avond echter mogelijk. Het wordt maximaal 16 graden. De wind is zwak tot matig, 2-4 Bft., aanvankelijk uit zuidwest tot west, later in de middag en in de avond in het kustgebied uit noordwestelijke richtingen. Het weercijfer ligt tussen de 5 en de 6.

In de nacht naar donderdag in de kustgebieden kans op een enkele bui. Overigens ook opklaringen en dieper landinwaarts een enkele mistbank. Minimumtemperatuur omstreeks 10 graden.

Synoptische ontwikkeling:

Een koufront boven ons land, behorend bij een lagedrukgebied noordoost van Schotland verlaat in de loop van de ochtend het oosten en blijft vervolgens boven het westen van Duitsland slepen. Daarachter wordt met een westelijke stroming licht onstabiele lucht aangevoerd. In de koelere lucht achter het koufront trekt een trog de Noordzee over en passeert in de middag en avond ons land. Hierna ruimt de wind naar noordwest. Vanuit het westen bouwt zich daarachter een rug op die donderdagmiddag met een centrum boven onze omgeving komt te liggen.

De komende dagen krijgen we te maken met een zich opbouwende uitloper van het Azoren hogedrukgebied. Een apart centrum komt donderdag boven ons land te liggen en trekt vervolgens naar het oosten, maar de as van het hoog houdt een uitloper net zuid van ons land. Hierdoor blijven we in een zuid- tot zuidwestelijke stroming, waarmee zachte lucht wordt aangevoerd. Zondag passeert dan een zwak koufront.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Donderdag overdag zonnige perioden, maar in het oosten mogelijk wat meer bewolking, maar het blijft meest droog. De middagtemperatuur wordt ongeveer 16 graden en er staat weinig wind. Het weercijfer komt dan tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met maandag:

Vanaf vrijdag houdt het warmbloedige hogedrukgebied ons nog een paar dagen gezelschap. Zodoende hebben we ook het weekend een zacht weertype, waarbij de zon regelmatig tevoorschijn komt. De zuidenwind voert niet alleen warme lucht aan, maar zorgt er ook voor dat de atmosfeer in beweging blijft. Waarschijnlijk voorkomt dit dat mist roet in het eten kan gooien. De temperaturen lopen op naar hoge waarden voor de tijd van het jaar. In het zuidoosten wordt het dit weekend zelfs ruim 20 graden.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Licht wisselvallig met elke dag kans op een bui. Temperaturen aanhoudend boven normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.