Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

HTML clipboard

Volgende update: 07-10-2008 om ± 20:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend zijn er wolkenvelden en is hier en daar de zon eerst nog te zien. Daarnaast moet het verkeer ook rekenschap houden met mist. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuidwesten uit verder toe en in de middag valt plaatselijk wat lichte (mot)regen. De maximumtemperatuur wordt een graad of 18. De zuid- tot zuidoosten wind neemt toe tot matig, 3-4 Bft., langs de kust (vrij)krachtig, 5-6 Bft. Het weercijfer komt tot een 6.

In de nacht naar woensdag en woensdag overdag regent het nu en dan. De minimumtemperatuur ligt rond de 12 graden. De wind is zwak tot matig, 3-4 Bft. uit zuidwest tot west.

Synoptische ontwikkeling:

Een frontaal systeem, behorend bij een laag in de buurt van IJsland, boven zuid Engeland en noordwest Frankrijk trekt richting de Noordzee en Nederland. Dinsdagmiddag bereikt het niet al te actief warmtefront het zuidwesten van het land. Woensdagnacht 00 UTC komt het bijbehorende golvend koufront boven onze westkust te liggen en halverwege de ochtend verlaat het front onze oostgrens. Een lagedrukgebied zuidwest van Ierland trekt dinsdagavond naar het noordoosten en passeert dan Schotland. Een hogedrukgebied boven het noorden van Polen trekt naar het oosten en bouwt verder op. Woensdag bouwt er een rug van het westen uit over ons land.

Een randstoring bij Schotland trekt snel naar het noordoosten weg. Daarna krijgen we te maken met een zich opbouwende uitloper van het Azoren hogedrukgebied en de eerste paar dagen een inactief front boven onze omgeving. Omdat de as van deze uitloper zuid van ons land blijft, blijven we in een zuid- tot zuidwestelijke stroming, waarmee niet al te koude en relatieve vochtige lucht wordt aangevoerd.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen trekt in de loop van de ochtend de regen naar het oosten weg en van het westen uit breekt de bewolking. De maximumtemperatuur ligt rond de 15 graden. De wind is zwak tot matig, 2-4 Bft., uit noordelijke richtingen. Het weercijfer komt tot een 6 of 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande donderdag tot en met zondag:

Vanaf donderdag neemt een hogedrukgebied het weer over. Het wordt een stuk rustiger en de temperatuur stijgt ook iets. De kans op neerslag neemt af, maar daar tegenover staat een toenemende kans op mist in de nacht en ochtend.

Na aanstaande zondag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Licht wisselvallig met iets grotere neerslagkansen (30-60 %) en iets meer wind. Temperaturen aanhoudend boven normaal.

Meteo Delfzijl - G. Molema.