Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 10 juni 2024

Vandaag trekt een actieve randstoring van west naar oost over het land. Daarbij valt in het midden en noorden veel regen en aan de kust steekt een stormachtige wind op. Ook in het binnenland is er kans op zware windstoten.

Vooral in Zeeland en in de Belgische kuststrook kan de wind vanmiddag even flink uithalen, aan zee zijn lokaal windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk. Ook in het binnenland gaat het vanaf het middaguur flink waaien, vooral in de buien is er kans op zware windstoten. Omdat de bomen vol in blad staan en door het natte weer ook meer blad hebben dan in andere jaren is de kans op windschade groot. Vanavond gaat de wind weer liggen en wordt het vanuit het westen droog.

Stormachtig weer in de zomermaanden is zeldzaam, omdat de temperatuur- en luchtdrukverschillen op het noordelijk halfrond veel kleiner zijn dan in de wintermaanden. Het lagedrukgebied van vandaag heeft wel iets weg van storm “Poly”, die begin juli vorig jaar een ravage aanrichtte in een relatief smalle strook in het midden van het land. “Poly” was echter veel sterker, IJmuiden had toen een windstoot van 146 kilometer per uur. Daar blijven we vandaag ruim onder.

Bron: weerenradar.nl