Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 20 april 2024

Na maandenlang zacht of zelfs zeer zacht weer heeft koude lucht een steeds groter deel van Europa in zijn greep. Ook de komende week blijft het hier ronduit koud. Is het op dit moment ergens in Europa wel lenteachtig?

Terwijl het in ons deel van Europa koud en onbestendig weer is, is het in Zuid-Europa aangenaam warm en zonnig lenteweer. In een strook vanaf de Atlantische kust van Portugal tot over het vasteland van Spanje, de Balearen en Griekenland is het vrij zonnig weer met temperaturen ruim boven de 20 graden.

temperatuurradar

Op de TemperatuurRadar is de kou boven West- en Centraal-Europa goed zichtbaar.

Ook op Sicilië, Sardinië en Corsica is het aangenaam lenteweer. Regionaal komt het kwik er de komende dagen zelfs net boven de 25 graden uit en daarbij is het vaak bewolkt.
Toch ook grote veranderingen in zuiden van Europa

werkweek

In de nieuwe werkweek wordt het ook in het zuiden en zuidwesten van Europa kouder en wisselvalliger.

Toch slaat het weer in grote delen van Zuid- en Zuidwest-Europa vanaf maandag ook om. De koude lucht die zich momenteel in ons deel van Europa bevindt, breidt zich dan naar het zuidwesten toe uit. Een lagedrukgebied boven Italië zorgt er dan regionaal voor vrij koud en heel wisselvallig weer. Tegelijkertijd stroomt er juist extreem warme lucht van Afrika uit naar het oostelijk Middelandse Zeegebied en Turkije. Daar wordt het dan soms zelfs 30 graden. Naast warme lucht volgt er ook een grote hoeveelheid saharastof.

Bron: weerenradar.nl