Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Delfzijl, 11 februari 2024

Milde lucht vanaf de Atlantische Oceaan is aan zet en zal ook de komende werkweek ons weer bepalen. Het blijft zacht en donderdag komt het kwik zeer lokaal zelfs in de buurt van de 15 graden. Daarna wordt het frisser, maar winterweer lijkt erg ver weg te blijven.

Na een zeer zacht weekend met temperaturen ruim boven de 'normale' 6 tot 7 graden voor deze tijd van het jaar, daalt het kwik direct na het weekend tijdelijk iets meer richting normale waarden. Op maandag wisselen veel wolken, een flits zonneschijn en buien elkaar af. Later op de dag trekken de buien richting Duitsland weg. De zon komt dan vaker tevoorschijn bij 7 tot 9 graden en er staat een matige (zuid)westenwind. Dinsdag lijkt het weerbeeld enigszins op dat van maandag. Het wordt daarbij een graadje warmer.

WindRadar

De WindRadar toont ook volgende week een aanhoudende zachte zuidwestelijke stroming.

Snel zachter en tot 15 graden, wel veel meer buien

Temperatuur

Het Europese weermodel berekent voor donderdag de laatste dagen geregeld 15 graden in een klein deel van de Benelux.

Al in de loop van de dinsdag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe. In de nacht naar woensdag en woensdag overdag volgt er buiige regen. Er wordt daarbij echter wel zachtere lucht aangevoerd, waardoor de temperatuur uitkomt op waarden tussen de 11 en de 13 graden.

Donderdag kan het kwik nog verder oplopen. Het wordt dan 12 tot 14 graden en wanneer het langere tijd droog is en een waterig zonnetje even weet door te breken, kan het kwik in het zuidoosten zelfs oplopen naar 15 graden. Of dat gaat lukken is de vraag, er trekken namelijk wel veel buien over.

Koning Winter eerst nog weinig kans

Hoog

Een hogedrukgebied zorgt vanaf volgend weekend een tijd lang voor een rustiger weertype.

Vanaf vrijdag zakt de temperatuur weer een paar graden. Het is nog wel vrij wisselvallig, maar ook daar komt gedurende het weekend langzaam een eind aan. De invloed van een hogedrukgebied neemt dan toe en het wordt daarmee wat rustiger weer. De zon komt wat vaker door en er vallen minder buien. De wind wordt aflandig en de aangevoerde lucht kouder, maar veel meer dan in de nachten een graadje vorst lijkt er niet in te zitten.

Echt koude lucht blijft door het langgerekte hogedrukgebied vooralsnog opgesloten liggen in delen van Scandinavië en Noordoost-Europa. Of de kou opgesloten blijft liggen, is voorlopig afwachten. Richting volgend weekend zal dat snel duidelijker worden.

Bron: weerenradar.nl