Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 23-11-2022

Na een nacht met een paar buien, is het vandaag eerst meest droog. Vanmiddag passeert vanuit het westen een nieuwe storing, die bewolking en tijdelijk regen brengt.
De buien van gisteravond en de afgelopen nacht brachten op de meeste plaatsen niet meer dan tussen 0 en 2 millimeter in de regenmeters. Vanochtend vroeg valt in het noorden nog een laatste buitje, daarna is het een tijde droog en zijn er wolkenvelden, maar kan hier en daar ook de zon er nog wel even doorkomen. Er waait een stevige zuidenwind.

Nieuwe storing

Ondertussen is vanuit Engeland en over de Noordzee een volgende storing onderweg naar ons land. Later vanochtend neemt vanuit het zuidwesten de bewolking dan ook weer toe en aan het begin van de middag begint het in Zeeland te regenen. Van daar breidt de regen zich verder over het land uit. Komt de regen pas laat in de middag in het noordoosten aan, in Zeeland begint het op dat moment alweer droog te worden. Er valt tussen 3 en 8 millimeter, lokaal nog wat meer en het kan plaatselijk even flink doorplenzen.

De zuidelijke tot zuidoostelijke wind, aan zee af en toe krachtig, draait later in de middag en avond naar zuid tot zuidwest en neemt geleidelijk weer iets af en met temperaturen van 9 of 10 gaden is het ook vandaag weer zacht voor de tijd van het jaar.

Vannacht opklaringen

Later vanavond verlaat de regen ook het noordoosten van het land en wordt het op de meeste plaatsen droog., Alleen in de kustgebieden kan nog een enkele bui vallen, lokaal met een klap onweer. Verder zijn er wolkenvelden, maar komen af en toe ook opklaringen voor. Het koelt af tot 6 of 7 graden. De wind neemt nog iets verder af.

Morgen lijkt een vriendelijke dag te worden. Een rug van hogedruk trekt over het land en brengt meest droog weer. Vooral in de ochtend komt de zon er mooi door, in de middag dringt vanuit het westen ook weer hoge sluierbewolking binnen. De wind, die opnieuw naar zuidelijke richtingen draait, is aan zee nog af en toe vrij krachtig en de temperaturen lopen in de middag tot tussen 11 en 13 graden op. Het is dus nog zachter dan vandaag.

In de nacht naar vrijdag regen

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag passeert een volgende regenzone. Hij ziet er behoorlijk actief uit en tijdens de regen is zelfs een onweersklap niet uitgesloten. Omdat het systeem vrij snel trekt, vallen de regenhoeveelheden nog mee, maar er kan op veel plaatsen toch wel tussen 5 en 10 millimeter vallen. Bij dit alles waait het opnieuw stevig uit zuidelijke richtingen en wordt het niet kouder dan tussen 7 en 10 gaden.

Vrijdagochtend trekken de laatste buien via het noordoosten het land uit. Daarna wisselen de zon en wolken elkaar af en kan in het noordwestelijke kustgebied nog een enkele bui vallen. In het binnenland blijft het overwegend droog. Bij een stevige zuidwestelijke wind komen de temperaturen tussen 9 en 12 graden uit. Het blijft dan ook behoorlijk zacht.

In het weekend zaterdag de beste dag

In het weekend lijkt de zaterdag de beste dag te worden. Het blijft dan op de meeste plaatsen droog met vooral in de ochtend nog geregeld zon. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe. Bij een matige zuidelijke tot zuidwestelijke wind wordt het 10 tot 12 graden. Zondag worden de wolken dikker en gaat het vooral in de middag vanuit het westen nu en dan regenen. De zon komt er dan niet of nauwelijks meer aan te pas en bij een opnieuw aantrekkende zuidenwind blijft het met 10 tot 12 graden zacht.

Bron: weer.nl