Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 28-06-2022

Na de zware buien van gistermiddag en -avond, met in Zierikzee een tornado, maar ook op diverse andere plaatsen in vooral het noorden van het land hoosachtige verschijnselen, is het vandaag een stuk rustiger. De zon schijnt en het wordt aangenaam warm.

Gisteravond en de afgelopen nacht klaarde het volledig op. Het koelde af tot plaatselijk 8 graden en hier en daar ontstond grondmist of een mistbank. Vandaag overdag schijnt de zon eerst volop, later ontstaan in het binnenland weer (platte) stapelwolken, maar het blijft droog. Er is maar weinig wind, later uit oostelijke richtingen en de temperaturen lopen vanmiddag uiteen van 20 graden in het westen tot 25 in het oosten.

Morgen nog wat warmer

Vanavond verdwijnen de stapelwolken weer, vannacht is het helder en dalen de temperaturen op de koudste plaatsen tot ongeveer 11 graden. Lokaal kan opnieuw een mistbank of wat grondmist ontstaan. Morgen waait de zwakke wind uit richtingen tussen oost en zuid en voert nog wat warmere lucht aan. Het wordt in de kustgebieden rond 25 graden, in het oosten en zuidoosten kan het 28 of 29 graden worden. Zodra het warm genoeg is, steekt en zee een zeewind op, zodat het daar dan weer wat afkoelt. Verder drijft in het oosten en noordoosten wat bewolking binnen, maar het blijft droog.

Donderdag is ook nog een warme dag. In de nacht is het helder en daalt het kwik tot tussen 13 en 15 graden. Overdag schijnt eerst de zon volop en wordt het vooral in de oostelijke helft van het land nog een keer warm. Daar kunnen de temperaturen tot tussen 25 en 29 graden stijgen. In het westen is het met 20 tot 24 graden al minder warm.

Regen- en onweersbuien

Hier komt bewolking opzetten en later op de dag dringen vanuit het zuidwesten de eerste regen- en onweersbuien binnen die de warmte gaan verdringen. Dat kunnen pittige buien zijn, met hagel, veel regen in korte tijd en wind. Ze trekken maar langzaam het land binnen en lijken pas in de nacht in het oosten en noordoosten aan te komen.

Vrijdag trekken de buien in de vroege ochtend naar Duitsland weg. Overdag wisselen de zon en stapelwolken en de zon elkaar af en kan in de middag in het binnenland nog een heel lokale bui ontstaan. Het lijkt op de meeste plaatsen echter droog te blijven. Er waait een straffe en ook vrij vlagerige zuidwestelijke wind die aan de kust af en toe krachtig kan zijn, windkracht 6 en met temperaturen tussen 19 en 22 graden is het ook duidelijk koeler.

In het weekend zaterdag het mooiste weer

In het weekend lijkt zaterdag de beste dag. Er wordt flink wat zon verwacht, het blijft droog en de wind neemt weer af. Verder wordt het opnieuw wat warmer. De temperaturen lopen in de middag uiteen van 21 graden in het noordwesten tot een zomerse 25 graden, plaatselijk in het oosten en zuidoosten van het land.

Zondag passeert een zwakke uitloper van een front. Er is iets meer bewolking, in de middag kan een lokale bui vallen en de wind draait naar west tot noordwest. Het wordt nog redelijk warm met van noordwest naar zuidoost tussen 20 en 26 graden. De kans bestaat dat het kwik in de dagen daarna in het heel het land op een wat lager niveau uitkomt.

Bron: weer.nl