Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 14-06-2022

De supermaan was afgelopen nacht in de hele vroege uurtjes goed te zien. Veel fotografen stonden er extra vroeg voor op en maakten prachtige foto’s van de ogenschijnlijk grotere en fellere volle maan dan normaal. We hebben een aantal van die foto’s voor je uitgelicht. Goed om te weten dat ook later vanavond de supermaan weer goed te zien zal zijn. Het weer werkt mee: het blijft vrij helder, dus houdt je camera bij de hand!

Foto: Paul Beckers

Vanmiddag (dinsdag) om 13.52 uur is de maan helemaal vol en omdat hij midden op de dag helemaal vol is, was de supermaan niet alleen vanochtend heel vroeg te zien, maar ook later vanavond heb je nog kans om de supermaan te zien. De maan komt om 22.40 uur op in het oosten van het land, en het westen volgt om 22.45 uur.

Foto: Tamar Pitt - Zuid-Beijerland

Groter en feller

Een supermaan is eigenlijk gewoon een volle maan, maar omdat hij in zijn eivormige baan om de aarde net iets dichterbij de aarde staat dan normaal, lijkt hij circa 6 of 7 procent groter en 13 procent helderder.

Foto: Sytse Schoustra - Terschelling

Foto's insturen

Heb jij een foto van de supermaan (of misschien ook lichtende nachtwolken) gemaakt, mail hem ons dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Misschien zie jij jouw foto dan wel terug bij het weerbericht op SBS6 of via onze social media!