Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 26-09-2023

Bijna heel het Verenigd Koninkrijk kan zich woensdag en donderdag opmaken voor onstuimig herfstweer. Het nationale weerinstituut Met Office (het Britse KNMI) heeft code geel afgegeven voor Ierland, Schotland, Wales en een groot deel van Engeland. Boosdoener is storm Agnes, die op woensdag in het zuidwesten van Ierland aan land wordt verwacht. Maar gaan we dat ook in Nederland merken?

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 24-09-2023

Kunstmatige intelligentie - in het Engels Artificial Intelligence (AI) - wordt wereldwijd in rap tempo invloedrijker. Ook in de wereld van weermodellen heeft AI z'n intrede al gemaakt, zo experimenteert het Europese weercentrum ECMWF al met machine-learning weermodellen. Net als de operationele run van het klassieke model ECMWF komt twee keer per dag een vergelijkbare uitvoer op basis van AI-modellen beschikbaar. De eerste resultaten zijn verbazingwekkend.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 23-09-2023

Een Noordzee met zeewatertemperaturen van bijna 20 graden, koude lucht op hoogte en een aanlandige wind. Het waren ideale ingrediënten voor stevige (kust)buien. Sinds donderdag is regionaal dan ook veel regen gevallen, met name in de kustgebieden. Gisterenavond en afgelopen nacht was vooral langs de kust bovendien sprake van een heuse onweershow. Door de toenemende invloed van een hogedrukgebied boven Centraal-Europa neemt de hoeveelheid buien geleidelijk af. Dat is natuurlijk fijn voor iedereen die droog aan wil komen op het werk, maar de buien van de afgelopen dagen zorgden wel voor prachtige buienluchten.