Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 27-06-2022

De binnenstad van Zierikzee is vandaag aan het begin van de middag door een tornado getroffen. De tornado, die vanaf de Oosterschelde kwam, richtte grote schade aan. Daken werden van huizen gerukt, schoorstenen waaiden eraf, bomen waaiden om, dakpannen vlogen in het rond en grotere takken braken af. Voor zover nu bekend is er één dode gevallen en zijn er negen gewonden. Eén persoon lag even in het ziekenhuis.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzijl, 21-06-2022

De astronomische zomer van 2022 gaat vandaag van start. Om 11.14 uur staat de zon op zijn noordelijkste punt het dichtstbij Nederland en begint de zomer. Het weer van vandaag en ook dat van de komende dagen verloopt geheel in stijl. Er is veel zon en het wordt steeds warmer. Later in de week neemt de kans op onweersbuien toe.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Delfzij, 28-06-2022

De droogte en de hitte in Italië eisen steeds meer hun tol. De Po, de rivier die het economisch belangrijke noorden van water voorziet, staat zo’n 80 procent lager dan normaal, de sneeuw is uit de bergen verdwenen en het aantal natuurbranden ligt meer dan twee keer zo hoog als vorig jaar. Het is een kwestie van dagen of uiterlijk twee weken en Italië roept de noodtoestand uit vanwege de droogte. Water komt dan op rantsoen en mogelijk gaat de kraan regionaal een deel van de dag zelfs helemaal dicht.