Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

35

Volgende update: 17-11-2023 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is het op de meeste plaatsen droog. Boven land is er weinig wind, aan de kust is de wind matig, 3-4 Bft., uit een oost tot noordoostelijke richting.

Vannacht is er in het zuidwesten kans op een bui. Elders blijft het droog. Op veel plaatsen ontstaat mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C in het zuidwesten en rond het vriespunt plaatselijk in het oosten en noordoosten. Er is weinig wind, op de Wadden staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het noorden.

Synoptische ontwikkeling:

Een lagedrukgebied boven het oosten van Denemarken trekt nog iets oostwaarts en vult langzaam op. Rondom dit lagedrukgebied is een occlusie ingedraaid en deze ligt momenteel boven het oosten van Engeland, de zuidelijke Noordzee en over het zuiden van ons land. Deze occlusie beweegt vanavond en vannacht nog langzaam iets zuidwestwaarts. Een actief lagedrukgebied boven het noordoosten van Frankrijk (Frederico genaamd) trekt ondertussen verder oostwaarts, de bijbehorende ingedraaide occlusie schampt daarbij eerst nog het uiterste zuiden. Met het verder (zuid)oostwaarts wegtrekken van dit laag komt het noorden van onze FIR in een zadelgebied terecht en staat er weinig stroming. Morgen overdag trekken restanten van de eerdergenoemde occlusie weer langzaam oostwaarts over ons aandachtsgebied, om in de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend op te vullen boven het noordoosten. Ondertussen wordt de stroming zuidelijk en neemt deze in kracht toe op nadering van een volgende laag en frontaal systeem boven de Atlantische Oceaan.

In de nacht naar zaterdag trekt er een rug over ons land. Een frontaal systeem behorend bij een Atlantisch laag passeert in de nacht naar zondag, waarna we weer tijdelijk in zachtere maritiem tropische lucht terecht komen. Op zondag beweegt het laag via Schotland zuidoostwaarts naar de Oostzee en trekt er maandag en dinsdag een secundair laag over ons land. Halverwege volgende week zien we in de Oper boven de Atlantische Oceaan een hoog ten zuidwesten de Britse Eilanden liggen met een rug boven of net ten zuiden van ons land. Hierdoor gaan de meeste storingen noord van ons langs. Vanaf het weekend van 25/26 november zien we dat de meeste leden een zonale westelijke stroming berekenen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend schijnt hier en daar de zon maar er komt ook plaatselijk mist voor. Vooral in het zuiden en westen is een enkele bui mogelijk. In het noordwestelijk kustgebied staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het zuiden, elders is er weinig wind. Morgenmiddag is er af en toe zon. Met name in het zuiden en westen kan een enkele bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. Er is landinwaarts weinig wind. Aan de kust staat een matige wind, 3-4 Bft., uit west tot zuid. Morgenavond zijn er opklaringen en blijft het vrijwel overal droog. Later ontstaat plaatselijk mist. Er is landinwaarts weinig wind, aan de kust staat er een matige zuidoostelijke wind, 3-4 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met donderdag:

Zaterdag start droog, bewolkt en koud met waarden tussen 2°C en 4°C. In de loop van de ochtend gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. In het noordoosten blijft het mogelijk de hele ochtend nog droog, maar in de middag regent het overal. Gedurende de middag krijgt de regen een buiig karakter, waardoor het soms flink door kan plenzen. De zuidenwind neemt in kracht toe naar matig tot krachti, 4-6 Bft., aan zee en blaast zachte lucht naar ons land: rond het middaguur is het 5°C tot 8°C en later in de middag is het 6°C tot 10°C. Pas in de loop van de avond trekt de meeste regen oostwaarts weg.

Zondag wordt het een wisselvallige dag met buien, maar ook droge perioden met zonneschijn. De (vrij) krachtige zuidwestenwind, 5-6 Bft., brengt nog zachtere lucht naar ons land: de temperatuur stijgt naar 11°C of 12°C in Groningen tot 14°C in het zuiden en westen.

Maandag houdt het wisselvallige weer aan en is het een graad of 11. De wind is zuidwestelijk, maar dinsdag waait de wind meer uit noordelijke richtingen en wordt het minder zacht. Bovendien lijken de neerslagkansen tijdelijk af te nemen.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

De eerste dagen vrij zacht en redelijk veel wind. De temperatuurverwachting is daarna onzeker met ca. 20% kans op lichte vorst in de nacht en vroege ochtend. De dagelijkse neerslagkans ligt de gehele periode rond 40%.

Meteo Delfzijl - Geert Molema