Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

14

Volgende update: 06-11-2023 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend is het in de kustprovincies bewolkt met buien, mogelijk met onweer en met een kleine kans op hagel. Landinwaarts is er slechts een enkele bui en breekt de zon af en toe door. De wind is zuidwestelijk en boven land matig tot vrij krachtig, 4-5, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6, aan de westkust mogelijk af en toe hard, 7 Bft.. Vanmiddag is er af en toe zon en zijn er vooral in het noordwesten en noorden buien. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, 4-5, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft.. Vanavond komen er in de kustgebieden buien voor. Landinwaarts is het grotendeels droog met slechts een enkele bui. De wind is landinwaarts zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind west tot zuidwest en overwegend krachtig, windkracht 6. Het weercijfer komt tot een 4.

Komende nacht zijn er naast wolkenvelden ook enkele opklaringen. Eerst komen vooral in het westen en noorden buien voor, in de kustgebieden mogelijk met onweer. In de loop van de nacht wordt het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuidwestelijk en matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft..

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Boven de noordoostelijke Atlantische Oceaan bevindt zich een groot sturend lagedrukgebied met meerdere kernen. Een lagedrukgebied boven het westelijk Oostzeegebied trekt oostwaarts. De stroming is westelijk. We bevinden ons in maritiem polaire lucht. Maandagmiddag passeert een oude occlusie, in de ochtend voorafgegaan door een (hoogte) trog. Dinsdagavond passeert een hoogtetrog.

De gehele periode hebben we te maken met een westelijke stroming met een sterk cyclonaal karakter. Woensdag komen we onder invloed van een nieuw sturende laag dat van de noordelijke Atlantische Oceaan naar het Noordzeegebied trekt. In het weekeinde passeert een mobiele rug. Aan het begin van de volgende week komt een volgend sturend laag bij IJsland te liggen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is er vooral in het westen af en toe zon, landinwaarts overheerst de bewolking. Er komt een enkele bui voor. De wind komt uit zuidwest en is boven land matig, 3-4, aan zee vrij krachtig, mogelijk krachtig, 5-6 Bft.. Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt en komen er in het westen en noorden geleidelijk meer buien, mogelijk met onweer. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. Morgenavond zijn er in de kustprovincies buien, verder landinwaarts is het op de meeste plaatsen droog. Bij de buien is onweer en hagel mogelijk. De wind is west tot zuidwest en matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer overwegend krachtig, 6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 5.

De weersverwachting geldig van aanstaande woensdag tot en met maandag:

Ook woensdag blijft het wisselvallige weer aanhouden, al begint de dag op veel plaatsen nog droog met hier en daar een waterig zonnetje. In de loop van de middag neemt de bewolking echter alweer toe, waarna later in de middag een regengebied van west naar oost over het land trekt. De wind trekt daarbij ook flink aan en daarmee is het erg herfstachtig. Opnieuw wordt het 11°C of 12°C.

Nadat de regen in de nacht van woensdag op donderdag naar Duitsland is weggetrokken, is er donderdag een mix van wolken, zon en een enkele bui. In de loop van de dag komen aan de kust weer meer buien voor, lokaal opnieuw met onweer en flink wat regen. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, 4-5 Bft., wordt het 11°C of 12°C.

Daarna blijft het het wisselvallige weer aanhouden. Regelmatig trekken buien of regengebieden over, die vooral in de kustregio voor grote hoeveelheden regen kunnen zorgen. De temperatuur komt daarbij nog iets lager uit met gemiddeld een graad of 10.

Na aanstaande maandag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote (90%) kans op aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond normaal. De kans op neerslag neemt aan het einde van de periode wat af.

Meteo Delfzijl - Geert Molema