Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

14

Volgende update: 21-10-2023 om ± 22:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend is er hier en daar wat zon. Er komen ook enkele buien voor. De wind is zuidelijk en meest matig, 3-4, aan de kust krachtig, mogelijk soms hard, 6-7 Bft.. Vanmiddag neemt de bewolking verder toe en trekken er enkele buien over met name de westelijke helft van het land. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 15°C. Vanavond zijn er opklaringen en maakt het westen kans op een bui. De wind is boven land matig, 3-4, aan zee krachtig tot hard, 6-7 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

Komende nacht regent het af en toe. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 10°C. De zuidwestenwind is meest matig, 3-4, aan de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een complex lagedrukgebied strekt zich uit van de Britse Eilanden naar Frankrijk. Een opvullende lagedrukkern bevindt zich net oosten van Limburg en trekt langzaam noordoostwaarts. Bijbehorende occlusie schampt het uiterste (zuid)oosten. Een andere kern ligt momenteel nabij de noordkust van Engeland en trekt verder noordwestwaarts. Een hoogtetrog boven Frankrijk trekt in de ochtend noordwaarts over het land. Daarna volgt in de middag een occlusie die momenteel boven Bretagne en Normandië ligt. Een andere lagedrukkern boven het zuidwesten van Engeland trekt oostwaarts, ligt vanavond boven de zuidelijke Noordzee en trekt daarna noordwaarts weg. Bijbehorende occlusie trekt later in de avond en in de nacht naar zondag noordoostwaarts over het land. Na passage wordt de wind zuidwestelijk. Een volgende occlusie trekt in de loop van zondagmiddag noordwaarts over het land.

Een hoog boven het zuidoosten van Europa heeft een rug boven onze omgeving. Wegens deze positie is er in Nederland sprake van een zuidelijke stroming en aanvoer van zachte lucht. Dinsdag trekt het hoog oostwaarts en komt er een zonale stroming op gang waardoor storingen op de oceaan ons land bereiken. Dit blijft het geval tot en met het weekend van 28 en 29 oktober. Daarna neemt de invloed van hogedrukgebieden toe, in een (minderheid) van het ensemble komen deze hogedrukgebieden noord van onze omgeving te liggen en wordt er met een noordoostelijke stroming beduidend koudere lucht aangevoerd.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De wind is zuidwestelijk en matig, 3-4, aan de kust krachtig, 6 Bft.. Morgenmiddag is er af en toe zon met een enkele bui. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 14°C. De wind is zuidwest, matig boven land en (vrij) krachtig aan zee, 3-6 Bft.. Morgenavond zijn er opklaringen met nog een enkele bui. Het weercijfer komt tot een 6.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met zaterdag:

Maandag is het aan het begin van de ochtend ronduit fris, maar op veel plaatsen schijnt de zon en er staat niet veel wind. Er ontstaan stapelwolken en er trekt wat hoge bewolking over het land, maar het blijft overdag droog. Het wordt 14°C tot 16°C en er staat een matige oostenwind, 3-4 Bft.. In de avond neemt de bewolking toe en vanuit het zuiden gaat het af en toe regenen.

De dagen daarna is het wisselvallig met dagelijks buien, veel wolkenvelden en maar weinig zon. Dinsdag is het een graadje warmer met 16°C en lokaal 17°C. Daarna is het 14°C tot 16°C en daarmee is het vrij zacht voor eind oktober.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Een vrij grote kans (70%) op een overgang naar een droog weertype met temperaturen die rond of wat onder de normaal komen te liggen.

Meteo Delfzijl - Geert Molema