Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

13

Volgende update: 19-10-2023 om ± 21:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in het noorden kan het nog af en toe regenen. De zuidelijke wind is matig, 3-4, aan de kust vrij krachtig, 5 Bft.. Vanmiddag is er vrij veel bewolking en kan het hier en daar regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 9°C in het (uiterste) noordoosten tot plaatselijk 20°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, 3-4, in het noordelijk kustgebied af en toe krachtig, 6 Bft.. Vanavond is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit oost tot zuidoost en is matig, 3-4, in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard, 6-7 Bft.. Het weercijfer komt tot een 4.

Komende nacht komt er nog een enkele bui voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noordoosten tot 14°C in het zuiden. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig, 3-4, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig of hard, 6-7 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een lagedrukgebied boven Het Kanaal trekt verder opvullend noordwaarts over Engeland. Bijbehorende frontaal systeem trekt vannacht noordoostwaarts over ons land. Dit systeem stagneert vervolgens boven het uiterste noord(oost)en, vanwege tegendruk van een opbouwend Scandinavisch hoog. Vanochtend bereikt een nieuw Atlantisch laag het zuidwesten van Ierland. Bijbehorend frontensysteem trekt dan noordoostwaarts over Frankrijk en bereikt het zuidwesten van ons land in de loop van de middag. Daarvandaan trekt het dan noordoostwaarts om vervolgens tegen het daar stagnerende front op te lopen. In de nacht naar vrijdag ontstaat boven Frankrijk een nieuw lagedrukgebied. Deze trekt noordnoordwestwaarts en wordt vrijdag rond het middaguur boven het Nauw van Calais verwacht. Bijbehorende occlusie bereikt aan het einde van vrijdagnacht het zuiden en verlaat in de loop van de avond het noorden.Tevens trekt een kortgolvige hoogtetrog in de avond over het zuidoosten van het land.

Een lagedrukgebied ligt boven het zuidwesten van Engeland en voert in onze omgeving met een zuid- tot zuidwestelijke stroming zachte lucht aan. Dit lagedrukgebied trekt vervolgens opvullend richting de Noorse Zee, terwijl we maandag tijdelijk onder invloed komen van rug van hoge druk behorende bij een hogedrukgebied met het centrum in de buurt van Hongarije. Dit hoog verplaatst zich oostwaarts, waardoor de ruimte vrij komt voor een lagedrukgebied ten zuidwesten van Engeland. Dit laag trekt komende dinsdag en woensdag van zuidwest naar noordoost over ons land. Na passage blijft met een zuidwestelijke stroming voorlopig vrij wisselvallig.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het bewolkt. Van het zuiden uit gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het oosten en is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft.. Langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.. In het noordelijk kustgebied wordt de wind mogelijk stormachtig, 8 Bft., dan zware windstoten rond 80 km/uur. Morgenmiddag is het bewolkt en regent het. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. In de loop van de middag draait in het zuiden de wind naar zuidwest. Morgenavond trekt de regen naar het noorden weg. In het noorden blijft de wind uit het oosten waaien, elders is de wind zuidelijk. Boven land staat een matige wind, 3-4 Bft.. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, 5-6, in het noordelijk kustgebied is de wind hard, 7 Bft.. Het weercijfer komt tot een 2.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met donderdag:

Zaterdag is er veel bewolking, maar er is ook af en toe zon. De zon schijnt het vaakst in de oostelijke delen van het land. In de loop van de dag neemt de kans op regen toe, vooral in de westelijke helft van het land. Er waait een meest matige zuidenwind, 3-4 Bft., en het is vrij zacht met op de meeste plaatsen 15°C of 16°C. Maxima van 13°C of 14°C zijn gebruikelijk eind oktober.

Zondag verloopt de eerste helft van de dag natter dan de tweede helft. In de middag is er ook meer ruimte voor de zon dan in de ochtend. Het wordt ongeveer 15°C bij een matige, aan zee (vrij) krachtige, zuidwestenwind, 3-6 Bft..

Na het weekend blijft het aan de zachte kant met maxima rond 16°C en minima van een graad of 9. Maandag lijkt een grotendeels droge dag te worden met zon. De dagen daarna is het wisselvallig met soms zon, maar ook elke dag grote kans op regen.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Een grote kans (80%) op een vrij zacht en wisselvallig weertype. Aan het einde van de periode neemt de kans op een droger en kouder weertype toe naar 30%.

Meteo Delfzijl - Geert Molema