Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

33

Volgende update: 07-09-2023 om ± 07:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is het helder en blijft het droog. Er staat weinig wind.

Komende nacht blijft het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zwakke wind komt uit het oosten.

Synoptische situatie en ontwikkeling:

Een hogedrukgebied met centrum boven de Oostzee trekt langzaam via de Baltische staten zuidoostwaarts. Aan de zuidwestflank van het hoog staat een zwakke zuidoostelijke stroming, die zeer warme en ook vrij vochtige lucht aanvoert.

We hebben te maken met een omegablokkade met een hoog ten oosten van ons land, een laag west van Spanje en een laag zuid van Italië. Hierdoor wordt met een zuid(oost)elijke stroming zeer warme lucht aangevoerd. Van vrijdag op zaterdag neemt een nieuw centrum van hoge druk boven Groot-Brittannië het stokje over en wordt de wind tijdelijk aanlandig. Dit kan in het weekend vooral in de kustprovincies voor mist in de nacht en ochtend zorgen. Zondag zoekt de wind weer de oosthoek op als het hoog weer noord van ons land uitkomt. Het geblokkeerde regime met de hoge temperaturen blijft t/m maandag 11 september bestaan. Rond dinsdag 12 september is er een overgang naar minder warm weer, die waarschijnlijk gepaard gaat met (onweers)buien. Daarna blijft het stromingspatroon enigszins geblokkeerd, waarbij steeds meer leden een meanderende westelijke stroming berekenen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het zonnig. Het blijft droog en de wind uit het oosten is zwak tot matig, 1-4 Bft.. Morgenmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperatuur ligt rond 29°C, op de Wadden enkele°C lager. Morgenavond is het onbewolkt. Het blijft droog. Er staat weinig wind. Het weercijfer komt tot een 9.

De weersverwachting geldig van aanstaande vrijdag tot en met woensdag:

Vrijdag verloopt de dag nagenoeg onbewolkt. Het wordt 26°C op de Wadden, 27°C tot 29°C in de kustprovincies en in het binnenland liggen de maxima tussen 29°C en lokaal 31°C. Er staat weinig wind en daardoor is het voor het gevoel nog warmer.

In het weekend hebben we behalve zon ook wat bewolking. Bij een noorden tot noordwestenwind wordt de lucht vooral in de kustprovincies vochtiger. ’s Nachts kan het regionaal mistig worden. In de ochtend lost de mist geleidelijk op. Op plaatsen waar laaghangende bewolking voorkomt kan het een tijdje duren voordat de zon doorbreekt. Het blijft (zeer) warm voor de tijd van het jaar met 25°C aan de kust tot 30°C in het binnenland.

Aan het begin van de week kan het nog een keer warm worden. De dagen daarna zal koelere lucht vanuit het westen de warmte verdrijven en dit kan gepaard gaan met enkele regen- en onweersbuien. Later in de week ligt de middagtemperatuur waarschijnlijk tussen 19 tot 23°C.

Na aanstaande woensdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

De eerste dagen enkele regen- of onweersbuien, gevolgd door een licht wisselvallig weertype. Maximumtemperaturen rond, later iets boven het langjarig gemiddelde.

Meteo Delfzijl - Geert Molema