Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

34

Volgende update: 26-05-2023 om ± 08:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is het zonnig. Alleen in het zuiden komt eerst nog wat bewolking voor. Het blijft het droog. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, 3-4, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5, aan de zuidwestkust eerst mogelijk krachtig, 6 Bft..

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk 2°C in het noordoosten en oosten tot 7°C in het zuidwesten. De wind komt uit een noordoostelijke richting en is boven land zwak tot matig, 2-3, langs de zuidwestkust vrij krachtig, 5 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

en hogedrukgebied ten westen van Ierland heeft een uitloper via de zuidelijke Noordzee naar het noorden van Duitsland. In de loop van vrijdag vormt zich een apart hogedrukcentrum boven Humber. Boven ons aandachtsgebied is hierdoor sprake van een noordoostelijke stroming met aanvoer van polaire lucht. Een ONO-WZW georiënteerd zwak koufront boven het midden van het land beweegt zuidwaarts en lost in de loop van de avond boven het zuiden op.

Een hogedrukgebied met een centrum ten westen van Ierland en boven de Noordzee bepaalt ons weerbeeld. Het centrum boven de Noordzee trekt oostwaarts. Het westelijke centrum trekt eerst naar Schotland, later weer naar het westen. Begin juni trekt het hoog weer oostwaarts.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend is het droog en schijnt op veel plaatsen de zon, in het noorden komt er ook bewolking voor. De noordoostenwind wordt overal matig, 3-4, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft.. Morgenmiddag is het zonnig en droog, vooral in de noordelijke helft komt er bewolking voor. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot 20°C in het zuiden van het land. Langs de zuidwestkust kan de wind in de tweede helft van de middag toenemen naar krachtig, 6 Bft.. Morgenavond is het onbewolkt en droog. De wind komt uit het noordoosten en neemt boven land af naar zwak tot matig, 2-3, langs de kust en op het IJsselmeer naar matig, 3-4 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met donderdag:

Ook zaterdag is het zonnig. Daarbij lopen de temperaturen nog iets op. In het noorden en vlak aan zee wordt het 16°C of 17°C. Landinwaarts wordt op uitgebreide schaal de 20°C weer gehaald met de hoogste waarden in Brabant en Limburg. Hier kan het lokaal 22°C worden. De noordoostenwind is matig, 3 Bft..

Zondag, Eerste Pinksterdag, schijnt de zon nogmaals uitbundig en de temperaturen lopen weer iets verder op. Het wordt 17°C tot 19°C in het noorden en uiterste westen tot lokaal 23°C in het zuidoosten. Vanaf de Noordzee trekken enkele velden met sluierbewolking over ons land, maar de zon schijnt daar geregeld doorheen.

Maandag, Tweede Pinksterdag, blijft het droog. Er is wel iets meer bewolking aanwezig, maar op veel plekken schijnt de zon nog geregeld. Een matige tot aan zee vrij krachtige noordenwind, 4-5 Bft., voert beduidend frissere lucht naar ons land. Hierdoor wordt het 15°C in het noorden tot een graad of 20°C in het zuiden.

De dagen daarna blijft het droog en vaak zonnig. De temperatuur verwachting is nog wat onzeker, maar de kans is vrij groot dat de temperatuur weer een stijgende lijn in zet. Mogelijk krijgen we halverwege volgende week weer te maken met temperaturen die in heel het land ruim boven 20°C uitkomen.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (70-80%) op droog weer met zonnige perioden. Eerst is er een grote kans (60%) op middagtemperaturen boven het gemiddelde, later neemt die kans iets af naar 30-40%.

Meteo Delfzijl - Geert Molema