Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

34

Volgende update: 06-08-2022 om ± 09:30 uur

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanavond is het overwegend helder en droog. Af en toe duikt er wat bewolking op maar veel stelt dat niet voor. Er staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het noordwesten, die landinwaarts pas laat in de avond afneemt.

Komende nacht is het droog met zo en nu en dat wat lichte bewolking. De minimumtemperaturen liggen rond 10°C. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige wind, 3-4 Bft., uit het noordwesten.

Synoptische ontwikkeling:

Aan de noordoostflank van een hoog boven de Atlantische Oceaan voert een noordwestelijke stroming maritiem polaire lucht aan. Een hoogtetrog boven de noordelijke Noordzee verlaat in de loop van de middag het oosten van de FIR. Daarna bouwt zich een rug vanuit het hoog boven onze omgeving uit die tot het einde van de periode vrijwel stationair boven onze omgeving ligt.

Een hoog ten westen van Ierland heeft een uitloper boven ons land. Deze uitloper breidt zich steeds oostelijker uit. Aanvankelijk ontstaat er dan een langgerekte gordel van hoge druk, waarna de hoge druk naar Scandinavië trekt. Aan het einde van volgende week trekken lagedrukgebieden vanuit Zuidwest-Europa noordoostwaarts. Het hogedrukgebied boven Scandinavië verplaatst dan oostwaarts, waarna de invloed van lagedrukgebieden op ons weerbeeld lijkt toe te nemen. De uitloper van het Azorenhoog komt dan ten zuiden van ons land te liggen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgenochtend zijn er zonnige perioden. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige wind, 3-4 Bft., uit noordwest tot noord. Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en het blijft vrijwel overal droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 18°C in het Waddengebied tot 24°C plaatselijk in het zuiden. Er is weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer waait een matige wind, 3-4 Bft., uit het noordwesten. Morgenavond is het zonnig. De wind komt uit het noorden en is matig, 3-4 Bft.. Halverwege de avond neemt de wind landinwaarts af. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande zondag tot en met vrijdag:

Zondag stijgt na een frisse nacht met een minimumtemperatuur van 9°C tot 12°C de temperatuur met veel zonneschijn snel. In de middag wordt het 21°C tot 22°C in het noorden van het land en 23°C of 24°C in het midden en oosten. Het warmt is het op zondagmiddag in Limburg met 25°C. De wind waait zwak tot matig, 2-3 Bft., nog steeds uit noordelijke richtingen.

Na het weekend blijft het droog en er zijn perioden met zon. Doordat de wind vanaf het land waait wordt het elke dag een paar graden warmer. Vanaf dinsdag is het in het zuidoosten van het land op het warmste moment van de dag tropisch met 30°C. In het midden wordt het ongeveer 27°C of 28°C. In de kustprovincies ligt de maximumtemperatuur tussen 24°C en 26°C.

Na aanstaande vrijdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Maximumtemperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde (op veel plaatsen tropisch warm), zonnig en droog. De neerslagkansen nemen in de tweede helft van augustus langzaam toe naar 60%, de kans op maximumtemperaturen boven normaal neemt af naar circa 40%.

Meteo Delfzijl – Geert Molema