Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

14

Volgende update: 12-10-2017 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

De zon is vandaag van tijd tot tijd te zien, maar geregeld drijven er ook wolkenvelden over. Vanochtend is er vooral in het noorden en oosten nog een enkele lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur komt rond de 14 graden uit. De wind is westelijk en boven land matig, 3-4, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, 6, eerst mogelijk nog hard, 7 Bft.. In de kustgebieden neemt de wind geleidelijk af, maar in het noordelijk kustgebied blijft de wind nog lange tijd krachtig, 6 Bft.. In de loop van de middag wordt de wind overal matig, 6 Bft., en in de avond draait de wind naar zuidwest. Het weercijfer komt tot een 5.

Komende nacht zijn er naast brede opklaringen ook wolkenvelden. In het uiterste zuidoosten kan in de loop van de nacht wat lichte motregen vallen, elders blijft het droog. Minima komen uit op 9 graden in het noordoosten en 13 graden aan zee. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, 2-3 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Aan de zuidflank van een lagedrukgebied, ten oosten van IJsland, voert een westelijke stroming maritiem polaire lucht aan. Een koufront is ons land de (bijna) afgelopen nacht gepasseerd en een hoogtetrog boven het noordoosten van de FIR trekt de komende uren oostwaarts weg. Later vandaag bereikt een rug van hoge druk ons land en de as hiervan passeert vanavond. In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend zouden subtiele golfjes in het polaire front het uiterste zuidoosten nog kunnen schampen. Vrijdag overdag trekt in een zuidwestelijke stroming een inactief (dubbel) warmtefront van west naar oost over de FIR en komt ons land geleidelijk in de warme lucht. Dauwpunten in de warme sector lopen op naar 15-16 graden, i.h.a. vergelijkbaar met de zeewatertemperatuur.

Komend weekend zorgt een opbouwend hoog boven het Europese continent voor een zuidelijke stroming met aanvoer van warme lucht in een brede warme sector. Vanaf dinsdag komt een golvend koufront echter wel dicht bij of over ons land te liggen en dit front lijkt halverwege de volgende week te passeren. Daarna neemt de wisselvalligheid toe en lijkt een hoogtelaag boven Noordwest- en Noord-Europa bepalend te worden.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag is het bewolkt en blijft het vrijwel overal droog. In de loop van de dag kan vooral in het zuidoosten de zon af en toe doorbreken. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17 graden in het noorden tot lokaal 20 graden in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, 3-4., aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 5.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met donderdag:

Zaterdag wordt een prima nazomerdag. In het noorden en oosten is het wisselend bewolkt met soms vrij veel bewolking, maar in het zuiden en westen verloopt de dag behoorlijk zonnig. Het wordt 17 graden op de Wadden, 18 graden in Delfzijl en tot 21 in het zuiden en er staat een matige zuidwestenwind, 3-4 Bft..

Zondag start plaatselijk mistig. Nadat de mist is opgelost is het schitterend nazomerweer met in het hele land veel zonneschijn. De middagtemperatuur varieert van 17-18 graden in het noordwesten, 20 graden in Delfzijl en tot 23 graden in Limburg.

Ook maandag en dinsdag is het waarschijnlijk nog heerlijk nazomerweer. Later in de week nemen bewolking en neerslagkans toe. Ook gaat de temperatuur een aantal graden omlaag.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Grote kans (80-90%) op middagtemperaturen die dalen van bovennormale naar normale waarden voor de tijd van het jaar. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 60% en tegen het einde van volgende week is er een kans (20-30%) op veel wind.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.