Meteo Delfzijl

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

 

14

Volgende update: 27-07-2017 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Vanochtend kan er in het oosten eerst nog wat lichte regen of motregen vallen. Verder is het vandaag half tot zwaar bewolkt en tot en met vanmiddag nagenoeg overal droog. In de avond zijn er vooral in de kustprovincies enkele buien, daarbij is er in het noordwesten en noorden kans op onweer en windstoten. De middagtemperatuur wordt ongeveer 19 graden in Delfzijl tot 21 graden elders. De zuidwestenwind is matig, 3-4, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5, en in de middag krachtig, 6 Bft..

Komende nacht zijn er in de kustprovincies en in het noorden nog enkele buien. De minima liggen tussen 16 graden aan de kust en 12 graden in het oosten en zuiden. De wind is zuid tot zuidwest, zwak tot matig, 2-3, aan de kust vrij krachtig of krachtig, 5-6 Bft..

Synoptische ontwikkeling:

Een lagedrukgebied bij Schotland is min of meer stationair, het bijbehorende koufront verlaat halverwege de ochtend het oosten. In de middag en avond beweegt er een hoogtetrog over het midden van de Noordzee noordoostwaarts en schampt ook het noordwesten en noorden van ons land. We bevinden ons dan tijdelijk onder de linker uitgang van de jetstream. Vrijdag bevinden we ons in een vrij krachtige zuidwestelijke stroming met aanvoer van maritiem polaire lucht. De jetstream bevindt zich vrijdag west-oost georienteerd boven ons land. Een randstoring bereikt in de loop van vrijdagavond het zuiden van Engeland.

Vanaf het weekeinde hebben we te maken met een sturend hoogtelaag net west van de Britse Eilanden waardoor de stroming boven West-Europa meest zuidwestelijk is. Op zondag passeert er een actieve golf in het front ons land. In het vervolg zien we volgende week het polaire front steeds in onze omgeving liggen en vormt het de scheiding tussen enerzijds koele lucht boven de Britse Eilanden en anderzijds (zeer) warme lucht boven Midden-Europa. Golven in het front zorgen ervoor dat we soms in de warme lucht terecht, vooral het zuidoosten maakt daar de grootse kans op. Later volgende week trekt een lagedrukgebied via de Noordzee oostwaarts waarna we een aantal dagen wat dieper in de polaire lucht terecht komen.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen overdag is het half tot zwaar bewolkt met vooral in de middag af en toe (buiige) regen. De maxima liggen rond 20 graden. De wind is zuidwestelijk matig, 3-4, aan de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft.. Het weercijfer komt tot een 7.

De weersverwachting geldig van aanstaande zaterdag tot en met donderdag:

Zaterdag start de dag overwegend grijs. In de loop van de dag breekt vanuit het zuidwesten de zon door. Er is kans op een enkele bui. Het kwik stijgt naar 21 graden op de Wadden en in Delfzijl en tot lokaal 24 in Limburg. In de avond en nacht naar zondag neemt de kans op buien toe. Onder een bewolkte hemel daalt de temperatuur niet verder dan circa 17 graden. De wind omt uit richtingen tussen zuid en west en is zwak tot matig, 2-4 Bft..

Zondag trekken (onweers)buien over het land. In de middag lijkt de buienkans af te nemen. Er is zo nu en dan zon en met maxima van 22 graden is het prima weer. Wel staat er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, 4-5 Bft., waardoor het voor het gevoel een paar graden frisser kan zijn.

De dagen daarna lijkt het licht wisselvallige weer aan te houden. Dagelijks is kans op enkele buien en er zijn meer wolkenvelden dan zonnige momenten. Het wordt 21-23 graden. Hiermee is het vrij normaal weer voor de tijd van het jaar.

Na aanstaande donderdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Vrij grote kans (ca. 70%) op een wisselvallige weertype met temperaturen rond of beneden normaal. Daarnaast is er een kleine kans (ca. 30%) op een warmer weertype.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.