Meteo Delfzijl

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

04

Volgende update: 29-04-2017 om ± 21:30 uur.

De weersverwachting geldig tot middernacht:

Op veel plaatsen is het droog en schijnt de zon, alleen in het noorden en oosten komt lokaal nog een enkele licht bui voor. In Zeeland zijn er wolkenvelden. In de loop van de ochtend en vanmiddag ontstaan er stapelwolken, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 13 graden, in het noorden rond de 10 graden. De wind is zwak tot matig, 2-4 Bft., en komt uit uiteenlopende richtingen, in de avond wordt de wind oost. Het weercijfer komt tot een 8.

Komende nacht is er nauwelijks bewolking. De minimumtemperatuur ligt rond 3 graden. Er staat een zwakke tot matige wind, 2-3 Bft., uit zuidoost tot oost.

Synoptische ontwikkeling:

Een klein lagedrukgebied net west van de Deense Noordzeekust trekt langzaam verder opvullend zuidoostwaarts. Een zwakke ZZO-NNW georienteerde rug tegen onze kust trekt heel langzaam oostwaarts en ligt vanavond boven Duitsland. Een zwak NNW-ZZO georienteerd warmtefront boven Engeland trekt over het westelijk deel van onze FIR noordwaarts. Zondag nadert een Atlantisch laag Ierland. De zuidoostelijke stroming neemt dan in kracht toe. De wind wordt enigszins vlagerig, de aangevoerde lucht is aanzienlijk warmer en erg droog.

Zondag profiteren we kortdurend van een hoogterug met aan de grond een aflandige stroming die warmere lucht aanvoert. Ondertussen trekt een hoogtelaag, de randstoring van een laag bij IJsland, via het Kanaal naar centraal Europa. Bijbehorende scherpe hoogtetrog met vooruit een koufront komt zondagavond dichterbij en passeert ons land in de nacht naar maandag en maandagochtend. Het genoemde hoogtelaag heeft een dipool en blijft boven Midden-Europa blijft tollen.Tot het einde van de nieuwe week blijft waarschijnlijk met name de zuidelijke helft van het land er nu en dan wat neerslag van ondervinden. Tegelijkertijd bevinden we ons in het grondpatroon op de zuidflank van een krachtig hoog boven de Noorse zee. Gedurende het volgende weekeinde verdwijnt de invloed van het laag ten zuiden van ons land en trekt het hoog, ten noorden van ons land, zowel op hoogte als aan de grond geleidelijk westwaarts weg. Op hoogte ontstaat vanaf maandag 8 mei alweer een noordwestelijke stroming, ook in het grondpatroon zien we in het zwaartepunt van de oplossingen een west- tot noordwestelijke component met waarschijnlijk de invloed van hogedruk op de oceaan tot over onze omgeving.

Bron: www.knmi.nl

De weersverwachting geldig van middernacht tot morgenmiddernacht:

Morgen is het tamelijk zonnig met soms ook sluierbewolking. In de avond komt er in het zuidwesten meer bewolking opzetten, maar het blijft ook dan waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15 graden op de Wadden tot lokaal 20 graden in het zuiden van het land. De oost- tot zuidoostenwind neemt toe naar matig en tot vrij krachtig, 4-5 Bft., aan zee. Het weercijfer komt tot een 8.

De weersverwachting geldig van aanstaande maandag tot en met zaterdag:

Maandag schijnt in het noordoosten nog even de zon. In de loop van de ochtend wordt het ook daar bewolkt. In de rest van het land overheerst de bewolking en valt af en toe regen. In het noordoosten kan het tot het eind van de middag nog droog blijven. Er staat een zwakke tot matige oostenwind, 2-3 Bft., in het zuiden draait de wind in de loop van de dag naar het westen. De temperatuur ligt rond de 15 graden.

Dinsdag maakt vooral het oosten kans op een bui. In de kustprovincies is het overwegend droog en schijnt de zon regelmatig. De temperatuur ligt rond 14 of 15 graden. De noordoostenwind is daarbij matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft.. Op de wadden staat een krachtige wind, 6 Bft., en is het met 12 of 13 graden wat frisser.

Woensdag schijnt vooral aan zee de zon regelmatig. In het binnenland komt meer bewolking voor en is kans op een bui. De temperatuur valt een fractie hoger uit met 16 graden. In de kustgebieden is het met 14 graden iets frisser. Daarbij staat nog steeds een matige tot vrij krachtige noordoostenwind, 4-5 Bft..

Vanaf donderdag lijkt het wat zonniger te worden met temperaturen die oplopen naar 12 graden. De noordoostenwind neemt daarbij in kracht af en de kans op een bui wordt klein.

Na aanstaande zaterdag wordt de volgende weersontwikkeling verwacht:

Er is een grote kans, 70%, op een overwegend droog weertype. Er is soms wat zon en de middagtemperatuur ligt waarschijnlijk dichtbij de normale waarde voor deze tijd van het jaar, zo'n 15 graden. Er is opnieuw kans op een paar graden nachtvorst.

Meteo Delfzijl - Geert Molema.